Wat is Amazon Prime

Prime Day

Amazon Prime is het abonnement voor leden van Amazon. Om deel te kunnen nemen aan Prime Day is een Prime abonnement noodzakelijk.

Gelukkig mag je Prime gratis 1 maand proberen. Mocht het niet bevallen of wil je alleen gebruik maken van een Prime Day deal, geen nood, je kunt het abonnement makkelijk weer gratis opzeggen. Denk er dan wel even aan om dat te doen voordat de maand voorbij is. Daarna is Prime per maand opzegbaar.

Wat is Amazon Prime

Veel artikelen die  te koop zijn op Amazon worden gratis naar Nederland verzonden. Het minimum bestelbedrag dient dan wel tenminste €29,- te zijn. Wil je ook goedkopere artikelen gratis thuis geleverd krijgen? Overweeg dan eens het  Amazon Prime Nedederland abbonnement. Alle Prime artikelen en dat zijn er op het moment meer dan 3 miljoen, worden dan gratis bij je thuis geleverd.

Daarnaast zijn er nog veel meer voordelen van een Amazon Prime abonnement:

  • Gratis levering van alle Prime artikelen (ook goedkoper dan €29,- )
  • Bezorging binnen 1 dag naar Nederland (zonder Prime 2-3) werkdagen
  • Gratis Prime Video kijken
  • Extra korting op producten exclusief voor Prime leden
  • Gratis Twitch game content

Gratis levering van alle Prime artikelen (ook goedkoper dan €29,- )

De ruim 3 miljoen Prime Artikelen worden sneller (de volgende dag bezorgd) en gratis bij je thuis afgeleverd. En dat is fijn omdat Amazon juist bij goedkopere producten veel betere prijzen hanteert.  Zo ontdekte de consumentenbond dat de prijzen van Persoonlijke Verzorging maar liefst 45% lager liggen vergeleken met concurrenten:

Voor persoonlijke verzorging ben je bij Amazon over het algemeen erg voordelig uit. Een fles shampoo, deodorant of een bus scheerschuim is gemiddeld 45% goedkoper dan bij de concurrentie. Zo kost een fles douchegel van Palmolive €1,39, terwijl die elders gemiddeld €3,25 kost.

De Consumenentenbond

De volgende dag gratis bezorgd

De levering van producten besteld via Amazon duurt normaal net wat langer dan bij een vergelijkbare Nederlandse webshop. Reken op 2-3 werkdagen. Voor Amazon Prime producten slaagt de Duitse webshop er echter in om de volgende dag al in Nederland te leveren. Is bezorgsnelheid en ‘next day delivery’ belangrijk voor je, dan is een Amazon Prime lidmaatschap zeker te overwegen.

Prime Video

Het Prime-lidmaatschap geeft ook gratis exclusieve toegang tot Prime Originals als ‘The Grand Tour’ en bekroonde series zoals ‘The Man in the High Castle. Op de meeste moderne televisies kun je Prime Video gemakkelijk via een App bekijken. Daarnaast kun je Prime video ook via je iPhone, iPad, Android-apparaat of computer bekijken. Helaas ondersteunt Amazon het gebruik van de Google Chromecast niet. Het aanbod Nederlandstalig groeit ondertussen ook gestaag.

Bekijk bijvoorbeeld de mannen die vroeger Top Gear maakten (Clarkson, Maty& Hammond) in hun nieuwe show  ‘The Grand Tour’ ‘:

Wat kost Amazon Prime?

De eerste maand kunt u Amazon Prime gratis uitproberen. U kunt hier uw gratis Prime proefperiode van 30 dagen starten. Zegt u binnen deze periode uw Prime abonnement op dan zijn er verder geen kosten. U geniet dan nog wel van de Prime voordelen. Vervolgens zijn de volgend kosten aan het Amazon Prime lidmaatschap verbonden.

Prime Jaar Abonnement Prime Maand Abonnement
€ 4,08 (per maand) € 5,99 (per maand)
€ 49,00 (per jaar) € 71,88 (per jaar)

U kunt kiezen  kiezen voor een maandabonnement (maandelijks opzegbaar) of een jaar abonnement (u kunt op elk moment overstappen naar een maandelijks opzegbaar abonnement). Tip!

Amazon Prime Opzeggen

Amazon Prime opzeggen is heel eenvoudig. U kunt uw abonnement op elk moment opzeggen.

  • Zorg ervoor dat u bent ingelogd op de de website of de App.
  • Ga naar uw account op de website (rechtsboven) of Your Account in het App menu
  • Klik op Je Prime-lidmaatschap (web) of  Prime Membership (app)
  • Klik op lidmaatschap en voordelen beëindigen (menu links onderaan, web) of End Membership and Benefits (onderaan, App)