Kopen bij Amazon.de

Amazon is de grootste webwinkel ter wereld. De Duitse webwinkel van Amazon, Amazon.de, is met ruim 200 miljoen verschillende producten in het aanbod de grootste webwinkel van Europa. Amazon is een gigantisch webplatform. Naast een ‘gewone webwinkel’ waar Amazon haar eigen producten verkoopt is Amazon ook een marktplaats. Andere verkopers en webshops kunnen het Amazon platform gebruiken om ook hun eigen producten te verkopen.

Veel producten zijn via Amazon.de goedkoper te vinden dan bij een Nederlandse webshop. Dat kan echt flink schelen.Kijk maar eens naar wat de consumentenbond hier over te vertellen heeft.

Op deze pagina proberen we alle vragen te beantwoorden over het goedkoper bestellen van producten bij Amazon Duitsland. Via onderstaand menu kunt u direct naar de voor uw interessante sectie navigeren:

Waarom bestellen bij de Duitse Amazon webwinkel?
Amazon.de Nederlands als taal instellen
Gratis levering naar Nederland vanaf 29 Euro
Levertijd en Bezorging
Wat als ik bestellingen wil retourneren?
Welke betaalmogelijkheden zijn er?
Amazon Business voor zakelijke klanten
Waarom een Amazon Prime abonnement afsluiten?

Waarom bestellen bij de Duitse Amazon webwinkel?

De hoofdreden is de prijs. Veel producten die via de Duitse website Amazon.de te koop zijn zijn echt veel goedkoper. De Telegraaf schreef hier in 2018 het volgende over:

’Helft producten bij Amazon goedkoper dan Nederlandse webwinkel’

Telegraaf

Bestellen bij Amazon.de is supermakkelijk, betrouwbaar en beslist niet eng. De site is gewoon in het Nederlands, je kunt betalen met o.a. Ideal en de producten worden via PostNL thuis afgeleverd.

  • Veel veilige betaalmethoden. (o.a. Ideal of Creditcard)
  • Levering met PostNL
  • Producten altijd goed verpakt (omdoos)
  • Goed retourbeleid
  • Coulante garantie
  • Gigantisch aanbod

Taal

Meestal zal Amazon automatisch herkennen dat je uit Nederland komt en Nederlands als taal instellen. Mocht je toch de Duitse versie zien, dan kun je dit aanpassen door op de wereldbol (hoofdnavigatie-balk  rechtsonder het zoekveld) te klikken.

Gratis levering naar Nederland vanaf 29 Euro

De meeste producten op Amazon worden bij een bestelwaarde van tenminste 29 euro gratis naar Nederland geleverd.

Als je zeker wil weten dat alle artikelen die je besteld, gratis worden verzonden klik dan de Gratis verzending vanaf 29 EUR optie aan. Je vindt deze optie onder Verzendoptie aan de linkerkant van je scherm.

Levertijd en Bezorging

Omdat de producten vanuit Duitsland komen, duurt de levering vaak wel net wat langer dan bij de grote Nederlandse online winkels. Reken op 2-3 dagen. Kun je niet zo lang wachten dan kun je een Amazon Prime abonnement nemen, dan heb je levering op de volgende dag in huis.

Prijzen, is Amazon.de echt goedkoper?

Ook de consumenten bond concludeert. Ja kopen bij Amazon Duitsland is vaak echt goedkoper.

Nederlandse webwinkels vrezen voor Amazon. In de landen waar Amazon een eigen website heeft, wordt immers bijna de helft van alle internet aankopen via Amazon gedaan.

In Nederland moeten we het met de Duitse webwinkel van Amazon, Amazon.de, doen. Gelukkig is bestellen bij Amazon Duitsland geen straf, de prijzen bij Amazon.de, liggen namelijk vaak aanmerkelijk lager dan de prijzen bij Nederlandse winkels.

De consumentbond concludeerde bij een meting in oktober 2018 bijvoorbeeld dat de volgende productgroepen gemiddeld veel goedkoper zijn bij de Duitse Amazon webshop in vergelijk met Nederlandse winkels.

Op sommige productgroepen vond de consumentenbond minder voordeel. Gelukkig zijn dier er wel in overvloed en bij ons op ikwildebesteprijs vind je ze allemaal. En op speciale dagen loopt het voordeel helemaal op denk maar eens aan Black Friday, Blue Monday of de Amazon Prime Day.

Houd er wel rekening mee dat alle prijzen worden weergegeven inclusief de Duitse BTW van 19%. Als je een product bestelt dan wordt de BTW omgerekend naar het Nederlandse BTW niveau van 21%. Een product dat voor €50,- op Amazon.de te koop staat zal na omrekening voor €50,84 in je winkelmand verschijnen door het BTW verschil.

Retour Beleid

atuurlijk kan het gebeuren dat u iets koopt bij Amazon.de maar dat u genoodzaakt bent het artikel te retourneren. Alle producten die je bij Amazon of bij aangesloten Marketplace-verkopers hebt gekocht, kunnen tot 30 dagen na ontvangst worden geretourneerd.

Retourneren is heel gemakkelijk bij Amazon Duitsland, alle details vind je bij het Ondersteuningscentrum voor retourzendingen. Of bekijk de handige video hieronder:

Betalen

Je kunt bij Amazon betalen met Ideal, creditcard of cadeaubon. Ook handig is betalen automatische incasso, er wordt dan pas afgeschreven op het moment van verzending en niet zoals gebruikelijk op het moment van de bestelling.

Zakelijke Klanten

Zakelijke klanten kunnen een Amazon Business Account op Amazon.de aanmaken. Bij het aanmaken van dit account kun je net btw nummer van het bedrijf opgeven voor zakelijke aankopen. Op een later moment kun je het btw nummer nog altijd wijzigen.